U Becu je zovu becka snicla, ali svakako je perfektno jelo. Jednostavno se priprema, ali ipak treba pratiti neka pravila i uz malo volje i kuvarskog znanja dobicete ovaj socni zalogaj na tanjiru.
Potrebno je:
5 telecih snicli (po 150g)
3 jaja
brasno
prezla
ulje
so
Priprema:
1. Pripremiti snicle
2. Prekriti ih celofanom i lagano izlupati. Debljina zavisi od ukusa, a uobicajna je 6mm.
3. Sniclu posoliti i odstaviti da odstoji do 30min.
4. Za to vrijeme pripremiti potrebne sastojke za pohovanje.
- uvaljati sniclu u brasno
-Zatim u jaja
-Pa u prezlu
5. Blago ih protresti i odmah ubaciti u tiganj sa vrelim i dubokim uljem. Po originalnom receptu becka snicla se przi na puteru.
Prziti snicle sa obe strane od 3-5 min. Izvaditi iz tiganja i ostaviti na papirnom ubrusu da se ocijede od viska masnoce.
Tako cete dobiti snicle talasastog poha, zlatno zute boje i spremne za serviranje.
6. Kao prilog predlazem przeni krompir koji je predhodno skuvan al dente, grilovane pecurke punjene barenom blitvom, servirane na kriskama limuna. Mozete upotrijebiti preliv od pavlake, majoneza i limunovog soka.
Cvijet od paradajza i listici bosiljka uljepsavaju tanjir zar ne?
Коментари
Постави коментар