Potrebno je:
4 jaja
100gr secera
100ml ulja
100ml vode
200gr brasna
1 prasak za pecivo
1kg jabuka
2 pudinga od vanile
100gr secera
200ml slatke pavlake
200ml kisele pavlake
50gr secera u prahu
Priprema:
1. Odvojiti zumanca od bjelanaca, pa bjelanca umutiti u cvrt snijeg dodavajuci postepeno secer. U zumanca dodati ulje, vodu i brasno pomijesano sa praskom za pecivo. Dobro sjediniti pa dodati umucenim bjelancima i sve lagano rucno pomijesati.
2. Dobijenu smjesu sipati u pleh (20x30) prethodno nauljen i peci u zagrijanoj pecnici na 180 stepeni oko 20 min.
3. U posudu sipati vodu 900ml i dodati secer, kada prokuva dodati jabuke isjecene na sitne komade. U 100ml vode pomijesati puding i dodati jabukama. Kada se fil zgusne i jabuke omeksaju (4-5 min.) vruc fil sipati preko kore.
4. Ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi , a zatim ga staviti u frizider.
5. Umutiti slatku pavlaku dodati secer i kiselu pavlaku, sve fino sjediniti pa premazati ohladjen kolac.
6. Odlican kolac za vrele ljetnje dane.
7. Uzivajte!
Коментари
Постави коментар