Nezaobilazan kolac za sve prilike. Dobro se kombinuje uz kafu, mlijeko, caj, sok, ... Ova varijanta je sigutran dobitak.
Potrebno je:
450g brasna
kvasac
50g secera
1 jaje
izrendana kora 1 pomorandze
1 vanil secer
2 kasike kisjele pavlake
200ml mlijeka
60ml ulja
1 kasika ruma (Bacardi)
200g kandiranog voca
secer u prahu (za posipanje)
Priprema:
1. U toplo mlijeko staviti secer i kvasac da nadodje.
2. U posebnoj zdjeli staviti brasno, dodati jaje, koru pomorandze, vanilin secer, kisjelu pavlaku, ulje, rum, nadosli kvasac i zamijesiti mekano tijesto. Ostaviti na toplom da se tijesto udvostruci.
3. Na pobrasnjenu povrsinu staviti nadoslo tijesto i razlisitit ga, debljine 0.5cm. Posuti ga kandiranim vocem, uviti u rolat. Rolat prebaciti u nauljani kalup za kuglof i ostaviti jos 15-20 minuta da nadolazi.
4. Peci u zagrijanoj pecnici 50 minuta na 180 stepeni. Peceni kuglof prebaciti u tanjir za posluzenje i posuti secerom u prahu.
Коментари
Постави коментар