Desert sa jogurtom i breskvom


Izgled: fantastican
Ukus: fenomenalan
Boja: prelijepa
Ne nalazi se slobodan u prirodi, morate ga napraviti.

Potrebno je:
(4 osobe)

4 plazma keksa
4 breskve
70g secera u prahu
100ml pomorandzinog soka
1 kasika ruma
500ml grckog jogurta
2 kasike grubo sjeckanog ljesnika

Priprema:

Breskve oprati. Na vatru stavimo serpu sa vodom da provri. U vrelu vodu potopimo breskve na 30-40 sekundi, ocijedimo, ohladimo i skinemo kozicu. Ohladjene breskve prepolovimo, odstranimo kosticu i izrezemo na tanje kriske.
Kriske breskve stavimo u posudu, pospemo secerom u prahu, prelijemo pomorandzinim sokom i rumom, dobro promijesamo i ostavimo u frizideru 30 min,
Pripremimo case za posluzenje, izvadimo jogurt iz frizidera, dobro ga promijesamo i u case prvo stavljamo izmrvljeni plazma keks pa jogurt, marinirane kriske breskve, jogurt, marinirane breskve i ponovo jogurt, Po vrhu pospemo sa sjeckanim ljesnicima.


Коментари