Kolac je toliko dobar da ce te mi biti zahvalni kada ga napravite.
Izgled, spoj ukusa, punoca i svjezina zalogaja u isto vrijeme prosto izaziva.
Potrebno:
Kora: Ganache krem: Vocni krem:
5 jaja 750ml slatke pavlake 200g kupina
100g secera 300g cokolade za kuvanje 200g malina
1 vanil. secer 200ml mlijeka
50g brasna 2 kes. slag krema od vanile
2 kas. kakaoa
100g pec. ljesnika
Priprema:
Odvojiti zumanca od bjelanaca, pa bjelanca umutiti sa prstohvatom soli u cvrst snijeg. Odvojeno umutiti i zumanca sa secerom i vanil. secerom. Kada su zumanca dobro umucena dodati brasno, kakao, na kraju przene mljevene ljesnike i umucena bjelanca.Smjesu tada izmutiti rucno, izliti u kalup i peci na 180°C 15 min.
Odmah poceti sa pripremanjem ganache kreme. Izlomiti cokoladu preliti slatkom pavlakom i staviti da se grije na tihoj vatri, neprestano mijesati, dok se cokolada ne otopi (pazeci da krema ne prokljuca). Ostaviti ganache da se prohladi pa lagano preliti preko vec pecene kore. Kolac dobro ohladiti, dok se krema ne stegne.
Izblendirati 200g malina i 200g kupina i propasirati ih kroz cjediljku. Izmuti 2 slag krema od vanile sa 200ml mlijeka, ubaciti propasirano voce i premazati na vec ohladjeni kolac.
Kolac hladiti jos najmanje 1h.
Tada je spreman za degustaciju.
Коментари
Постави коментар