Ovaj desert plijeni ukusom i izgledom. Dobro ce doci uz dorucak, rucak , veceru, uz solju mlijeka ili kafe moze biti i dorucak. Mozete ga posluziti sa slagom i vocem. Nikada vas nece razocarati.
Potrebno je:
4 jaja
200g secera
1 vanilin secer
100g brasna
80g kokosa
3 kasike kakaa
1 kasicica likera (baileys)
1 prasak za pecivo
1dl ulja
100g cokolade
Priprema:
Bjelanca cvrsto umutiti u posebnoj posudi, u drugoj dobro izmutiti zumanca sa secerom i vanil secerom. Dodati kokos zatim ulje, liker i brasno pomijesano sa praskom za pecivo i kakaom. Kada se dobro izmijesa dodati snijeg od bjelanaca i nastaviti sa mijesanjem (rucno) dok se masa ne sjedini.
Ovom smjesom napuniti podmazan kalup za kuglof (22cm) i peci 30min. na 180°C.
Gotov kuglof preliti cokoladom istopljenoj na pari.
Коментари
Постави коментар