Palacinke se rado jedu u svakom domu. Prave se na mnogo nacina, a ovo je jedan od njih, koji ce izmamiti osmjehe za vasim stolom.
Vec sam napisla da 9 od 10 osoba zna da napravi palacinke, a sada dodajem da ih 10 od 10 sigurno voli jesti.
Za pripremu ovog jela potreb no je:
Za palacinke: Za nadjev: Za pohovanje:
3 jaja 300g mljevenog mesa 2 jaja
300ml mlijeka 1 glavica crnog luka prezla
150ml kis. vode 150g sampinjona ulje
300g brasna 60ml bijelog vina
1 kasicica soli 2 kasike pasiranog paradajza
50g maslaca 1 zumance
so, biber i zacin
Priprema:
Pripremiti smjesu za palacinke i ostaviti da odstoji 30min,
Za to vrijeme na maslinovom ulju proprziti glavicu sitno isjeckanog crnog luka. Dodati mljeveno meso i nastaviti sa przenjem. Nakon 5min sipati bijelo vino, pasirani paradajz i dodati sampinjone sjecene na komadice. Sve jos malo proprziti i zaciniti. Kada je smjesa gotova, ubaciti 1 zumance i skoliniti sa vatre.
Sada isprziti palacinke (12kom.) i nadjevati ih. Otprilike 1 kasika nadjeva za palacinku. Tako nadjevene palacinke uviti u rolnu, uvaljati u jaja zatim prezlu i prziti u dubljem vrelom ulju, dok ne dobiju zlatno zutu boju.
Tako pripremljene palacinke posuti rendanim kackavaljem.
Servirati po zelji.(pavlaka, kecap,...)
Коментари
Постави коментар