Ova ladjica od orade veoma zanimljivo izgleda i pravi je delikates.
Priprema se tako sto se orade prvo ociste od krljusti zatim se prerezu od glave prema repu uz ledjnu kost, otvore se, uklone se kosti i utroba.Operu se i obrisu papirnim ubrusom zatim se posole i premazu maslinovim uljem.Tako pripremljene spremne su za pecenje.
Poredjati ih u pekac oblozen pek papirom i peci u zagrijanoj peci na 200°C oko 25min.
Za to vrijeme skuvati pirinac (paziti da se ne prekuva).U posebnom tiganju na maslinovom ulju isprziti sitno sjeckanu papriku, sargarepu i ceri paradajz (kolicine po zelji).Posoliti, pobiberiti i kad povrce omeksa dodati kuvani pirinac, kratko prodinstati, skloniti sa vatre i puniti orade.
Ja sam ovako dekorisala, a vi mozete dati masti na volji.
Da bi ova orada bas zaplovila sluziti uz omiljeno vino. Prijatno!
Коментари
Постави коментар