Ovo jelo se uvijek rado konzumira, nije ga tesko pripremiti i daje mogucnost domacicama za neki sopstveni izrazaj i u pripremi i u dekoraciji.
Potrebno:
Raznjici: Biftek krompir Urnebes: Rikota krem:
1kg svinjskog filea 1kg kromipra 100g krem sira 100g rikote sira
zacinsko bilje 100g kajmaka 100g k. pavlake
za mariniranje origano ljuta papricica zacinsko bilje
so, biber aleva ljuta so, biber
maslinovo ulje maslinovo ulje biber
2 cena bijelog luka
ruzmarin
so
Priprema:
Isjeckati meso na kockice i na tanke snite (kombinovati). Posoliti, preliti maslinovim uljem, isjecanim bijelim lukom, ruzmarinom. Dobro izmijesati i ostaviti da odstoji 2-3h.
Dok se meso marinira ocistiti krompir, isjeci na kolutove, zaciniti ga, preliti maslinovim uljem i staviti da se pece 20-tak min.
Urnebes salatu pripremiti tako sto se krem sir i kajmak pomijesaju, doda se ljuta papricica, mljevena aleva i biber. Ostaviti da odstoji da bi se svi sastojci sjedinili.
Rikota krem pripremiti tako sto se rikota sir i kis. pavlaka zajedno sa zacinskim biljem i biberom pomijesaju. So dodati po zelji i ostaviti da odstoji dok se meso ne ispece.
Marinirano meso slagati na stapice i peci na rostilju (na tiganju u kucnoj varijanti).
Urnebes salatu i rikota krem puniti u paradajz koji ste predhodno izdubili.
Kada su meso i krompir i salate pripremljeni servirati.
Mozete to uraditi ovako kao i ja.
Коментари
Постави коментар