Raznjici


Ovo jelo se uvijek rado konzumira, nije ga tesko pripremiti i daje mogucnost domacicama za neki sopstveni izrazaj i u pripremi i u dekoraciji.

Potrebno:

Raznjici:                       Biftek krompir       Urnebes:              Rikota krem:
                                                                                       
1kg svinjskog filea       1kg kromipra          100g krem sira     100g rikote sira
                                 zacinsko bilje        100g kajmaka      100g k. pavlake
za mariniranje            origano                 ljuta papricica      zacinsko bilje
                                 so, biber                aleva ljuta           so, biber
maslinovo ulje             maslinovo ulje        biber
2 cena bijelog luka                
ruzmarin                                
so

Priprema:

Isjeckati meso na kockice i na tanke snite (kombinovati). Posoliti, preliti maslinovim uljem, isjecanim bijelim lukom, ruzmarinom. Dobro izmijesati i ostaviti da odstoji 2-3h.
Dok se meso marinira ocistiti krompir, isjeci na kolutove, zaciniti ga, preliti maslinovim uljem i staviti da se pece 20-tak min.
Urnebes salatu pripremiti tako sto se krem sir i kajmak pomijesaju, doda se ljuta papricica, mljevena aleva i biber. Ostaviti da odstoji da bi se svi sastojci sjedinili.
Rikota krem pripremiti tako sto se rikota sir i kis. pavlaka zajedno sa zacinskim biljem i biberom pomijesaju. So dodati po zelji i ostaviti da odstoji dok se meso ne ispece.
Marinirano meso slagati na stapice i peci na rostilju (na tiganju u kucnoj varijanti).
Urnebes salatu  i rikota krem puniti u paradajz koji ste predhodno izdubili.
Kada su meso i krompir i salate pripremljeni servirati.
Mozete to uraditi ovako kao i ja.

Коментари