I ne sjecam se kada sam prvi put probala kuglof, ali i danas kada ga sama pravim izaziva jednako zadovoljstvo i meni i porodici.
Potrebno je:
3 jaja
1½ solja secera
1 solja jogurta
230g putera
2 solje borovnica
2½ solje brasna
Izrendana korica 1 limuna
2 kasicice pr. za pec.
1 kasicica soli
1 ekstrata vanile
Priprema:
Omeksali puter umutiti sa secerom i ekstratom vanile. Dodavati jedno po jedno jaje neprestano mijesajuci, zatim dodati jogurt, brasno, prasak za pecivo, so i limunovu koricu. Sve dobro sjediniti.
Sada dodati borovnice lagano ih umijesati. Sve to presuti u puterom premazan kalup za kuglof i peci na 180°C sat vremena.
Izvaditi kuglof i servirati ga.
Mozete ga preliti nekim prelivom (recimo od maline)
Vjerujte mi da u kombinacijom sa sampanjcem, ovaj kuglof predstavlja uzitak!
Коментари
Постави коментар