Ako se mislite sta ce te za dorucak ili veceru predlazem vam ove veoma ukusne trouglice jer sam sigurna da ce vam se svidjeti.
Potrebno je:
Fil: Premaz: Za posipanje:
500g kora za pitu 1 casa jogurta badem u listicima
400g sira 3 kas. kisele pavlake
1 jaje 1/2 case ulja
2 kas. kisele pavlake pr. za prec
Priprema:
Umutiti sir, jaje i kiselu pavlaku.
Za premazivanje kora napraviti premaz, tako sto umutimo jogurt, jaje, kiselu pavlaku, ulje i prasak za pecivo.
Rasiriti kore i presjeci ih po sredini. Uzeti jednu koru (polovinu) premazati je citavu filom, staviti drugu koru i nju takodje premazati. Zavrnuti jedan kraj (praviti trougao) na njega staviti kasiku pripremljenog fila. Preklapati i praviti trougao. Sve ponavljati dok se potrose kore i fil.
Redjati u pleh i trouglove premazati sa preostalom smjesom. Posuti listicima badema.
Peci na 200°C 20min.
Sluziti sa jogurtom, mlijekom...
Коментари
Постави коментар