Bruskete sa paradajzom


Predivni zalogaji koji su idealni za zabave, zurke, idealni su i kao predjelo, mogu biti i vecera, veoma su ukusni.

Potrebno je:

francuski hleb
paradajz
bijeli luk
mocarela
prsuta
origano
bosiljak
maslinovo ulje
so, biber

Priprema:

1. Zagrijati rernu na 200°C. 

2. Isjeci francuski hleb na kriske debiljine 1cm. 

3. Poredjati hleb na pleh oblozen papirom za pecenje.

4. Zagrijati maslinovo ulje i isjeckani bijeli luk  i cekticom premazati svako parce hleba.

5. Staviti pleh u pecnicu i peci 10-ak min.

6. Dok se hleb pece, sitno isjeckati paradajz kome su predhodno odstranjene sjemenke.          Posoliti ti ga, pobiberiti, posuti origanom i dodati malo maslinovog ulja.

7. Sitno isjeckati mocarelu na kockice kao i prsut, pomijesati zajedno sa pripremljenim             paradajzom.

8. Izvaditi hleb iz rerne i na svako parce stavljati kasiku pripremljene smjese, vratiti u               pecnicu jos par minuta.

9. Gotove bruskete posuti sjeckanim bosiljkom i posluziti. 

10. Prijatno!


Коментари