Predivni zalogaji koji su idealni za zabave, zurke, idealni su i kao predjelo, mogu biti i vecera, veoma su ukusni.
Potrebno je:
francuski hleb
paradajz
bijeli luk
mocarela
prsuta
origano
bosiljak
maslinovo ulje
so, biber
Priprema:
1. Zagrijati rernu na 200°C.
2. Isjeci francuski hleb na kriske debiljine 1cm.
3. Poredjati hleb na pleh oblozen papirom za pecenje.
4. Zagrijati maslinovo ulje i isjeckani bijeli luk i cekticom premazati svako parce hleba.
5. Staviti pleh u pecnicu i peci 10-ak min.
6. Dok se hleb pece, sitno isjeckati paradajz kome su predhodno odstranjene sjemenke. Posoliti ti ga, pobiberiti, posuti origanom i dodati malo maslinovog ulja.
7. Sitno isjeckati mocarelu na kockice kao i prsut, pomijesati zajedno sa pripremljenim paradajzom.
8. Izvaditi hleb iz rerne i na svako parce stavljati kasiku pripremljene smjese, vratiti u pecnicu jos par minuta.
9. Gotove bruskete posuti sjeckanim bosiljkom i posluziti.
10. Prijatno!
Коментари
Постави коментар