Ovaj kolac je kao garancija da ce se svima dopasti i da ce uzivati u svakom zalogaju
Potrebno je:
Za biskvit: Za krem: Za preliv
5 jaja 500ml slatke pavlake 100g cokolade za kuvanje
1 kas. meda 1 kes. zelatina u prahu 100g mlijecne cokolade
5 kas. brasna 3 kas secera 150g putera
1 kas. kakaa
2 kas. ulja
1/2 praska za pecivo
Priprema:
1. Odvojiti bjelanca od zumanaca. Umutiti bjelanca u cvrst snijeg, dodati med, jedno po jedno zumance i ulje.
2. Brasno, kakao i prasak za pecivo promijesati i dodati predhodnoj smjesi. Lagano izmijesati da se sastojci sjedine.
3. Smjesu izliti u veliki pleh od pecnice i peci na 180°C oko 10-ak min.
4. Peceni i ohladjeni biskvit prerezati na pola po duzini.
5. Za krem, izmutiti slatku pavlaku, dodati secer, zelatin pripremiti po uputstvu i dodati kremu.
6. Za preliv, otopiti na pari obije cokolade i puter. Lagano izmijesati i ostaviti da se ohladi.
7. Slagati: kora, pola krema od slatke pavlake. Preko toga preliti polovinom cokoladnog preliva. Staviti u frizider da se cokoladni preliv malo stegne. Zatim premazati sa ostatkom krema, staviti koru i preliti sa cokoladnim prelivom.
8. Kolac dobro ohladiti i izrezati na kocke.
Коментари
Постави коментар