Kombinacija ananasa i visnje pruzice vam istinsko zadovoljstvo. Osim ukusa ovaj kolac ce vas i izgledom podsjetiti na neko egzoticno mjesto
Potrebno je:
3 jaja
160g secera (100+60)
80g putera (50+30)
1,2dl soka od ananasa
150g brasna
prasak za pecivo
svjezi ananas
visnje iz kompota
Priprema:
1. Napraviti karamel tako sto 30g putera treba zagrijati na vatri dok ne pocne da pjeni, onda dodati 60g secera i mutiti dok se secer ne istopi i dobije karamel.
2. U plehu (30x20cm) sipati dobijeni karamel.
3. Svjezi ananas oguliti, isjeci na kolutove i odstraniti cvrsti dio iz sredine i poredjati po karamelu.
Sredinu ananasa i prostor izmedju ispuniti visnjama iz kompota.
4. Odvojiti bjelanca od zumanaca. U jednoj posudi umutiti bjelanca u cvrst snijeg, a u drugoj zumanca sa secerom, dodati omeksali puter, sok od ananasa, brasno i prasak za pecivo. Sve dobro izmiksati, pa dodati bjelanca i lagano ih umutiti. Gotovu smjesu preliti preko ananasa. Staviti u zagrijanu pecnicu i peci 20min na 200°C.
5. Peceni kolac okrenuti i izruciti na tacnu tako da ananas sada bude na vrhu.
Uzivajte!
Коментари
Постави коментар