Panna cotta je jednostavna za pripremu, a izuzetnom je cini bogatsvo ukusa i boja koje mozete kombinovati, u svakom slucaju uzivacete.
Za pripremu ovog deserta potrebno je 3 krema:
1 krem (bijeli): 2 krem (crveni) 3 krem (zuti)
250ml mlijeka 250g malina 2 breskve
250ml vrhnja za slag 100ml vode 100ml vode
180g secera 3 kas. secera 3 kas. secera
vanilija burbon 1 kes. zelatina 1 kes zelatina
1 kes. zelatina
Priprema:
Mlijeko, vrhnje, secer, vanila burbon zagrijati na vatri skoro do vrenja, ali ne smije da provri, dodati zelatin koji je predhodno rastopljen sa dvije kasike hladne vode i kada odstoji 5min sipati ga u toplu smjesu. Posudu skloniti sa vatre dobro promijesati tako da nema grudvica. Sipati u case do pola i ostaviti u frizideru da se ohladi.
Sada pristupiti pravljenju drugog krema, kuvati maline sa vodom i secerom. Propasirati ih i u jos toplu smjesu usuti zelatin koji je pripremnjen kao i predhodni i dobro promijesati. Izvaditi case iz frizidera sa bijelim kremom i dopuniti sa kremom od malina jednu trecinu da se stegne.
Za to vrijeme pripremiti treci krem tako sto je potrebno skuvati breskve isjecene na kockice sa secerom i vodom, kada omeksaju propasirati ih i dodati zelatin. Dopuniti case sa vec dva ohladjena krema . Sve to zajedno hladiti 3-4 sata i sluziti.
Коментари
Постави коментар