Spageti karbonara


Iz Italije se ovo preukusno jelo prosirilo po svim meridijanima. Rado ga pripremam u svojoj kuhinji na zadovoljstvo citave porodice.

Potrebno je:

500g spageta
150g barene slanine
200g sunke
150g kackavalja
1-2 kas. kis. pavlake
500ml pavlake za kuvanje
maslinovo ulje
bijeli luk
so, biber, origano, muskatni orascic
parmezan

Priprema:

1. Skuvati spagete "al dente"

2. Pripremiti karbonara sos, u posudi zagrijati maslinovo ulje i 2 cena bijelog luka. Kada se malo proprzi  izvaditi bijeli luk i dodati slaninu isjecenu na kockice. Poslje par minuta dodati isjecenu sunku takodje isjecenu na kockice i prziti.

3. Dodavati redom pavlaku za kuvanje, kiselu pavlaku, kackavalj, origano, biber, so i muskatni orascic.

4. Kada se sve lijepo sjedini preliti preko vec kuvanih i ocijedjenih spageta.

5. Posluziti posute parmezanom i isjeckanim bosiljkom.


Коментари