Mekan, socan, kolac pun ukusa brzo se nasao na listi omiljenih mojoj porodici, a i svima koji su ga probali.
Potrebno je:
Biskvit: Krem:
125g putera 75g putera
110g secera 150g secera u prahu
1 kasicica ekstrata vanile 1 kasicica ekstrata vanile
2 jaja 200g maskarpone sira
200g brasna
50g kakaa u prahu
1 kasicica sode
1 kasicica praska za pecivo
1 kasicica jabukovog sirceta
100ml mlijeka
Priprema:
1. Puter, secer i ekstrat vanile izmutiti mikserom, dok smjesa postane vazdusasta.
2. U smjesu dodavati jaja, jedno po jedno, sipati mlijeko, zatim dodati predhodno izmijesano brasno, kakao, sodu i prasak za pecivo. Smjesu neprekidno mijesati. Na kraju dodati sirce.
3. Sipti spricem gotovu smjesu na papir za pecenje na kome smo predhodno iscrtali krugove precnika 5cm. Staviti u zagrijanu pecnicu i peci 10-12min na 150°C.
4. Dok se biskvit pece pripremiti krem, tako sto se pjenasto umuti maslac sa secerom u prahu, sipamo ekstrat vanile i sve to sjediniti sa maskarpone sirom (ili nekim drugim krem sirom).
5. Pecene biskvite
premazati kremom, tako sto jedan biskvit premazemo a drugi preklopimo praveci sendvic.
6. Servirajte i uzivajte!
Коментари
Постави коментар