Preukusna, predivna, neponovljiva, legendarna, neodoljiva, ... torta.
Potrebno je:
Za biskvit: Za premaz: Glazura:
6 jaja 400g marmelade od kajsije 250g slatke pavlake
160g cokolade 150g cokolade
160g putera 1 kockica putera
160g secera u prahu
160g brasna
Priprema:
1. Odvojiti bjelanca od zumanaca i bjelance umutiti u cvrst snijeg.
2. Posebno izmutiti puter sa secerom u prahu, dodavati jedno po jedno zumance, istopljenu cokoladu (na pari), brasno. Spojiti sa bjelancima i sve lagano promijesti.
3. Smjesu sipati u kalup i peci 50-60min. na 170°C.
4. Peceni biskvit ne vaditi odmah iz kalupa, vec pustiti da se ohladi nekoliko minuta.
5. Ohladjen biskvit presjeci na pola i premazati svaku polovinu sa marmeladom od kajsije, koja se predhodno zagrije sa malo vode. Sastaviti polovine, i preko je takodje premazati.
6. Slatku pavlaku ugrijati, dodati isjeckanu cokoladu, puter i mijesati lagano dok se cokolada i puter ne rastope. Ostaviti da se ohladi, pa preliti tortu.
7. Sluziti sa slagom uz soljicu kafe.
Коментари
Постави коментар