Jednostavan, a sve je gotovo za 30min. Svidjet ce se i vama najvise zbog ukusa.
Potrebno je:
500g keksa (petit beurre)
1kg jabuka
150g secera
2 pudinga od vanile
1 kasicica cimeta
600ml vode
badem u listicima
2 slag krema (ili slatka pavlaka)
Priprema:
1. Jabuke oguliti i izrendati, staviti ih u posudu za kuvanje, dodati secer, vodu u kojoj se izmuti puding i cimet. Staviti na vatru i kuvati dok se smjesa ne zgusne tj dok voda ne ispari.
2. U odgovarajucu posudu slagati keks i pripremljeni topli fil od jabuka, dok ne utrosite citav materijal.
3. Slaganje zavrsiti filom i kada se kolac prohladi staviti slag koji smo izmutili po uputstvu na kesici.
4. Staviti kolac u frizider i dobro ga ohladiti. Mozete posuti listicima badema.
Коментари
Постави коментар