Potrebno je:
Za punjenje: Sos:
15 zelenih palacinki 800g pileceg filea 500ml pavlake za kuvanje
vlasac 100g mocarele 100g gorgonzole
2 kasike susama 100g edamera
3 kasike kis pavlake 100g mocarele
maslinovo ulje 50g parmezana
maslinovo ulje
2 cena bijelog luka
so, bijeli biber, muskatni orah
Priprema:
1. Isprziti palacinke. U smjesu za palacinke dodati pasiranu obarenu blitvu, da bi dobili zelenu boju.
2. Napraviti sos, tako sto se zagrije maslinovo ulje i proprzi bijeli luk, luk izvaditi pa na ulje izliti pavlaku za kuvanje. Kada prokuva dodati sireve. Mijesati na laganoj vatri dok se sirevi ne rastope. Staviti zacine i sos je spreman.
3. Za to vrijeme na maslinovom ulju izgrilovati pileci file. U istom tiganju proprziti susam dodati pileci file i mocarelu isjecene na kockice. Sve zajedno malo proprziti, dodati kiselu pavlaku, dobro promijesati i sa ovom smjesom puniti palacinke.
4. Palacinke puniti tako sto na sredinu svake stavimo po jednu kasiku punjenja. Krajeve palacinke se skupe i vezu vlascem.
5. Tanjir za posluzenje prelijemo sosem i stavljamo po 3 torbice* palacinki.
6. Dekorisite po zelji.
*moze i paketic, dzak i slicno.
Коментари
Постави коментар