Torbice palacinke


Potrebno je:

                                              Za punjenje:                    Sos:

15 zelenih palacinki                800g pileceg filea         500ml pavlake za kuvanje
vlasac                                  100g mocarele                 100g gorgonzole
                                           2 kasike susama             100g edamera
                                           3 kasike kis pavlake         100g mocarele
                                           maslinovo ulje                  50g parmezana
                                                                                 maslinovo ulje
                                                                                 2 cena bijelog luka
                                                                                 so, bijeli biber, muskatni orah

Priprema:

1. Isprziti palacinke. U smjesu za palacinke dodati pasiranu obarenu blitvu, da bi dobili zelenu boju.

2. Napraviti sos, tako sto se zagrije maslinovo ulje i proprzi bijeli luk, luk izvaditi pa na ulje izliti pavlaku za kuvanje. Kada prokuva dodati sireve. Mijesati na laganoj vatri dok se sirevi ne rastope. Staviti zacine i sos je spreman.

3. Za to vrijeme na maslinovom ulju izgrilovati pileci file. U istom tiganju proprziti susam dodati pileci file i mocarelu isjecene na kockice. Sve zajedno malo proprziti, dodati kiselu pavlaku, dobro promijesati i sa ovom smjesom puniti palacinke.

4. Palacinke puniti tako sto na sredinu svake stavimo po jednu kasiku punjenja. Krajeve palacinke se skupe i vezu vlascem.

5. Tanjir za posluzenje prelijemo sosem i stavljamo po 3 torbice* palacinki.

6. Dekorisite po zelji.


*moze i paketic, dzak i slicno.




Коментари