Ovaj predivni brazilski kolac, veoma rado pravim. Odusevljava ukusom i izgledom. Sigurno ce vam se svidjeti i ovako na slici, a tek da ga napravite.
Potrebno je:
5 jaja
250g secera
250g maragrina
250g brasna
300g dzema od sipuraka
secer u prahu
Priprema:
1. Odvojiti zumanca od bjelanaca. Bjelanca umutiti u cvrst snijeg.
2. Zumanca u posebnoj ciniji izmutiti sa secerom, dodati omeksali margarin, brasno, prasak za pecivo i na kraju snijeg od bjelanaca.
3. Pek papir (4kom.) isjeci u velicini pleha (30x35cm). Na papir izruciti 1/4 smjese (oko 5 supenih kasika) i ravnomjerno rasporediti (debljine palacinke). Veoma je bitno ovo izvesti brzo jer u suprotnom pek papir se nabira i kora ce puci kod pecenja.
4. Smjesu sa papirom prebaciti u pleh i peci u unaprijed zagrijanoj rerni na 180 stepeni od 3-5 min. Kora mora ostati skroz svijetla. U toku pecenja provjeriti prstom da li se tijesto lijepi, ako ne kora je gotova.
5. Toplu koru premazati dzemom i uviti u rolat.
6. Rolat prebaciti na sledecu ispecenu i premazanu koru pa sve zajedno uvijati u rolat, dok se ne utrose sve kore.
7. Gotov rolat posuti prah secerom i ostaviti u frizideru najmanje 2 sata, ali bi bilo najbolje da prenoci.
8. Sjeci na tanke snite debljine 5 mm i posluziti.
Коментари
Постави коментар