Cheesecake sa visnjama


Cheesecake je postao veoma popularan, zahvaljujuci svom izuzetnom izgledu i kombinaciji ukusa. Nezaobilazan je u domacinstvu, na proslavama, u restoranima, pa zasto ga ne bismo i mi pripremili. Evo jedan prijedlog.

Potrebno je:

Za koru:                                    Za fil:                               Za preliv:

300g mljevene plazme               500ml slatke pavlake        500g visanja
5 kasika mlijka                         120g secera                      5-6 kasika secera
180g maslaca                            200g krem sira                1 kesica zelatina
                                              1 kesica zelatina

Priprema:

1. Otopiti maslac, dodati mu 5 kasika mlijeka i sjediniti sa mljevenom plazmom. Dobro izmijesati i razvuci u okrugao kalup.



2. Zelatin otopiti po uputstvu sa kesice. Umutiti slatku pavlaku sa secerom, dodati krem sir i otopljeni zelatin. To sve umutiti u pjenastu masu i izruciti preko kore u kalupu.


3. Visnjama dodati soljicu vode i prokuvati sa secerom i dodati zelatin pripremljen po uputstvu sa kesice. Ovaj preliv treba dobro ohladiti da se stegne. Tada ga preliti preko bijelog fila i ostaviti u frizideru preko noci.






Коментари