Cheesecake je postao veoma popularan, zahvaljujuci svom izuzetnom izgledu i kombinaciji ukusa. Nezaobilazan je u domacinstvu, na proslavama, u restoranima, pa zasto ga ne bismo i mi pripremili. Evo jedan prijedlog.
Potrebno je:
Za koru: Za fil: Za preliv:
300g mljevene plazme 500ml slatke pavlake 500g visanja
5 kasika mlijka 120g secera 5-6 kasika secera
180g maslaca 200g krem sira 1 kesica zelatina
1 kesica zelatina
Priprema:
1. Otopiti maslac, dodati mu 5 kasika mlijeka i sjediniti sa mljevenom plazmom. Dobro izmijesati i razvuci u okrugao kalup.
2. Zelatin otopiti po uputstvu sa kesice. Umutiti slatku pavlaku sa secerom, dodati krem sir i otopljeni zelatin. To sve umutiti u pjenastu masu i izruciti preko kore u kalupu.
3. Visnjama dodati soljicu vode i prokuvati sa secerom i dodati zelatin pripremljen po uputstvu sa kesice. Ovaj preliv treba dobro ohladiti da se stegne. Tada ga preliti preko bijelog fila i ostaviti u frizideru preko noci.
Коментари
Постави коментар