Domace pilece pljeskavice


Ovo je jedan od nacina pripreme i serviranja vasih omiljenih pljeskavica. Prilozi se mogu kombinovati, ali ovo je pun pogodak. Kad pripremite i probate, mislim da cete lajkovati ovu stranicu :)

Potrebno je:

Za pljeskavice:              Za cips tikvice:                                   Za preliv:

500g pileceg filea         1 veca tikvica                                      250ml jogurta
1 cen bijelog luka         50g susama                                       2 kasike ajvara
200g pancete              100g kukuruznog brasna
1 jaje                          50ml mlijeka
3-4 kasike prezle          so
so, biber                      1/2 kas. bijelog luka u prahu
                                 1 kasika ljute(slatke) paprike u prahu
                                 50g parmezana

Priprema:

1. Pileci file samljesti u blenderu, dodati prezlu isjeckanu pancetu, jaje, sitno sjeckan bijeli luk i zacine. Sve dbro izmijesati dok smjesa ne postane kompaktna i ostaviti u frizideru da odstoji nekoliko sati.

2. Od ove smjese oblikovati pljeskavice zeljene velicine i prziti na malo ulja u gril tiganju dok ne dobije zlatno-zutu boju.

3. Napraviti preliv tako sto se izmijesa grcki jogurt sa ajvarom

4. Tikvicu narezati na tanke kolutove koji se posole i ostave da odstoje 30 minuta. Promijesati sve suve sastojke. Uliti mlijeko u jednu ciniju. Svaki kolut staviti u ciniju sa mlijekom pa uvaljati sa obije strane u smjesu sa suvim sastojcima.

5. Kolutove sloziti u tepsiju oblozenu pek papirom i peci 10-15 minuta na 200 stepeni.

6. Uz ovo jelo dobro ide peceni krompir.


Коментари