Ovo je jedan od nacina pripreme i serviranja vasih omiljenih pljeskavica. Prilozi se mogu kombinovati, ali ovo je pun pogodak. Kad pripremite i probate, mislim da cete lajkovati ovu stranicu :)
Potrebno je:
Za pljeskavice: Za cips tikvice: Za preliv:
500g pileceg filea 1 veca tikvica 250ml jogurta
1 cen bijelog luka 50g susama 2 kasike ajvara
200g pancete 100g kukuruznog brasna
1 jaje 50ml mlijeka
3-4 kasike prezle so
so, biber 1/2 kas. bijelog luka u prahu
1 kasika ljute(slatke) paprike u prahu
50g parmezana
Priprema:
1. Pileci file samljesti u blenderu, dodati prezlu isjeckanu pancetu, jaje, sitno sjeckan bijeli luk i zacine. Sve dbro izmijesati dok smjesa ne postane kompaktna i ostaviti u frizideru da odstoji nekoliko sati.
2. Od ove smjese oblikovati pljeskavice zeljene velicine i prziti na malo ulja u gril tiganju dok ne dobije zlatno-zutu boju.
3. Napraviti preliv tako sto se izmijesa grcki jogurt sa ajvarom
4. Tikvicu narezati na tanke kolutove koji se posole i ostave da odstoje 30 minuta. Promijesati sve suve sastojke. Uliti mlijeko u jednu ciniju. Svaki kolut staviti u ciniju sa mlijekom pa uvaljati sa obije strane u smjesu sa suvim sastojcima.
5. Kolutove sloziti u tepsiju oblozenu pek papirom i peci 10-15 minuta na 200 stepeni.
6. Uz ovo jelo dobro ide peceni krompir.
Коментари
Постави коментар