Imperial torta


Ako hocete da iznenadite, ali prije svega da odusevite porodicu, prijatelje,..., ja vam preporucujem ovu tortu. Kombinacija ukusa, intezitet, punoca, socnost, pri svakom zalogaju povecavaju dozivljaj i cine ga tako reci nestvarnim.

Potrebno je:

Za koru:                   Za krem:                                  Glazura:

10 bjelanaca              2 jaja                                      250g marcipana
200g secera              5dl mlijeka                               100g slatke pavlake
200g badema            2 kasike gustina                        150g cokolade
                               100g secera
                               100g cokolade
                               5 kasika badema
                               2 kasike cokoladnog likera
                               200g maslaca
                             
Priprema:

1. Od bjelanaca i secera umutiti cvrst snijeg, dodati bademe lagano izmijesati. Od ove smjese peci 4 kore, 10 minuta na 180 stepeni.

2. Izmutiti jaja sa secerom, dodati gustin. U posebnoj posudi staviti mlijeko da prokuva, vrelo spiati u smjesu od jaja, dodati cokoladu i bademe i kuvati dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi.

3. Maslac pjenasto izmutiti, dodati cokoladni liker i sjediniti sa ohladjenom kremom.

4. Redjati kora-krem. Poslednju koru premazati tankim slojem krema.

5. Marcipan tanko razvuci i obloziti preko slozene torte.

6. Zgrijati slatku pavlaku u nju ubaciti izlomljenu cokoladu i istopiti. Ohladjenju glazuru preliti preko marcipana.


Коментари