Ako hocete da iznenadite, ali prije svega da odusevite porodicu, prijatelje,..., ja vam preporucujem ovu tortu. Kombinacija ukusa, intezitet, punoca, socnost, pri svakom zalogaju povecavaju dozivljaj i cine ga tako reci nestvarnim.
Potrebno je:
Za koru: Za krem: Glazura:
10 bjelanaca 2 jaja 250g marcipana
200g secera 5dl mlijeka 100g slatke pavlake
200g badema 2 kasike gustina 150g cokolade
100g secera
100g cokolade
5 kasika badema
2 kasike cokoladnog likera
200g maslaca
Priprema:
1. Od bjelanaca i secera umutiti cvrst snijeg, dodati bademe lagano izmijesati. Od ove smjese peci 4 kore, 10 minuta na 180 stepeni.
2. Izmutiti jaja sa secerom, dodati gustin. U posebnoj posudi staviti mlijeko da prokuva, vrelo spiati u smjesu od jaja, dodati cokoladu i bademe i kuvati dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi.
3. Maslac pjenasto izmutiti, dodati cokoladni liker i sjediniti sa ohladjenom kremom.
4. Redjati kora-krem. Poslednju koru premazati tankim slojem krema.
5. Marcipan tanko razvuci i obloziti preko slozene torte.
6. Zgrijati slatku pavlaku u nju ubaciti izlomljenu cokoladu i istopiti. Ohladjenju glazuru preliti preko marcipana.
Коментари
Постави коментар