Kiflice su omiljeno jelo na svim meridijanima. Ima mnogo nacina pripreme, ja sam se odlucila da sa vama podijelim ovaj sa kajmakom. Konzumirati ih sa prsutom je poseban dozivljaj.
Potrebno je:
300ml mlijeka
300ml jogurta
100ml ulja
1 kasika secera
3 kasicice soli
1kg brasna
1 pr. za pecivo
1 kesica kvasca
2 jaja
140g maslaca
200g kajmaka
susam
Priprema:
1. U toplo mlijeko staviti secer, kvasac i sacekati malo da nadodje.
2. U posudu staviti brasno, jogurt, ulje , so, prasak za pecivo, dodati nadosli kvasac i zamijesiti tijesto. Ostaviti na toplom mjestu i sacekati da nadodje duplo.
3. U medjuvremenu napraviti smjesu za premaz od 2 zumanca, maslaca, kajmaka i 2 kasike brasna.
Dobro promijesati da bi se napravila glatka smjesa.
4. Nadoslo tijesto podijeliti na 4 jufke. Svaku jufku razvuci oklagijom, premazati pripremljenom smjesom, podijeliti na 16 djelova (trouglova), umotati i ostaviti da odstoji 30min.
5. Odstajale kiflice premazati bjelancetom, posuti susamom i peci na 200 stepeni 20-ak min.
Коментари
Постави коментар