Ne kazem da je ovaj kolac lako i brzo napraviti, ali se isplati svaki minut truda. Kombinacija cokolade i visanja za mene je nepogrjesiva. Dobicete izuzetan sklad ukusa i veoma socan zalogaj.
Potrebno je:
Za biskvit: Za fil: Za preliv:
3 jaja 5dl vode 2,5dl slatke pavlake
15 kas. secera 150g secera 100g cokolade
15 kas. ulja 2 pudinga od cokolade
15 kas. mlijeka 100g cokolade
15 kas. brasna 500g visanja
4 kas. kakaa
1 prasak za pecivo
Priprema:
1. U posudu staviti 4dl vode i 150g secera da se kuva.
2. Umutiti 1dl vode i 2 pudinga od cokolade, dodati u prokuvanu vodu i secer i kuvati dok se zgusne.
3. Umutiti 3 zumanca sa 150 g secera, dodati ulje, mlijeko, brasno, kakao, prasak za pecivo i snijeg od 3 umucena bjelanca.
4. Pleh (20x35cm) premazati uljem i posuti brasnom. 1/2 tijesta sipati u pleh i peci 10-ak minuta na 170 stepeni da se malo zapece.
5. Po zapecenoj kori rasporediti visnje, preko visanja izrendati cokoladu, rasporediti topao fil od kuvanog pudinga. Preko pudinga staviti drugu polovinu tijesta i peci jos 10-15 minuta.
6. Na tihoj vatri kuvati slatku pavlaku i cokoladu. Kada se cokolada istopi skloniti sa vatre i ostaviti da se dobro ohladi.
7. Kada se kolac ispece preliti sa ohladjenim prelivom.
Коментари
Постави коментар