Da li je bas lenja nisam sigurna, ali sam sigurna da je divna, toplo vam preporucujem da je napravite i da uzivate uz prijatan razgovor i soljicu kafe.
Potrebno je:
Za biskvit: Za fil:
2 jaja 1kg jabuka
2 case secera 2 kasike secera
1 casa jogurta 2 kasike dzema od kajsija
0.5 casa ulja
2,5 casa brasna secer u prahu (za posipanje)
prasak za pecivo
Priprema:
1. Izmutiti jaja sa secerom, dodati jogurt, ulje, brasno i prasak za pecivo.
2. U podmazanom plehu (20x35cm) sipati polovinu smjese i zapeci malo.
3. Za to vrijeme pripremiti fil tako sto jabuke treba oguliti i izrendati, promijesati sa secerom i dzemom od kajsija i propziti da tecnost ispari.
4. Izvditi tijesto iz pecnice, nanjeti pripremljeni fil od jabuka i sipati drugu polovinu smjese.
5. Peci na 180 stepeni dok ne porumeni.
6. Pecenu pitu posuti prah secerom, isjeci na kockice i servirati.
Коментари
Постави коментар