Lenja pita sa jabukama


Da li je bas lenja nisam sigurna, ali sam sigurna da je divna, toplo vam preporucujem da je napravite i da uzivate uz prijatan razgovor i soljicu kafe.

Potrebno je:

Za biskvit:                       Za fil:

2 jaja                             1kg jabuka
2 case secera                   2 kasike secera
1 casa jogurta                 2 kasike dzema od kajsija
0.5 casa ulja                  
2,5 casa brasna               secer u prahu (za posipanje)
prasak za pecivo

Priprema:

1. Izmutiti jaja sa secerom, dodati jogurt, ulje, brasno i prasak za pecivo.

2. U podmazanom plehu (20x35cm) sipati polovinu smjese i zapeci malo.

3. Za to vrijeme pripremiti fil tako sto jabuke treba oguliti i izrendati, promijesati sa secerom i dzemom od kajsija i propziti da tecnost ispari.

4. Izvditi tijesto iz pecnice, nanjeti pripremljeni fil od jabuka i sipati drugu polovinu smjese.

5. Peci na 180 stepeni dok ne porumeni.

6. Pecenu pitu posuti prah secerom, isjeci na kockice i servirati.


Коментари