Oblanda rolnice


Ovo je jedan zanimljiv nacin pripreme i prezentiranje poznate poslastice.Rezultat je izvanradan.

Potrebno je:

2 velika lista oblande
fil
2 jaja
80 g šećera
100 g čokolade za kuvanje
60 g margarina
100 g mlevenih lešnika ili oraha
glazura
100 g čokolade

3 kašike ulja

Priprema:

Žumanca mikserom pjenasto umutite sa šećerom i skuvajte ih na pari dok se ne zgusnu, vrlo kratko. Dodajte istopljenu čokoladu i mljevene lješnike ili orahe, promiješajte i vratite na ringlu još minut neprestano miješajući. Ostavite da se ohladi pa sjedinite sa umućenim margarinom, a zatim u smesu dodajte i snijeg od bjelanaca, kašiku po kašiku i sve lagano sjedinite.
Listove oblande položite između dvije mokre krpe kako bi omekšale. Oba lista isjecite po dužini na pola. Dobićete 4 dugačke lente koje treba da nafilujete i urolate dužom stranom, lagano pritiskajući rukama. Ostavite rolatiće da se dobro ohlade i stegnu pa ih isecite na parčad dužine oko 6 cm.
Rastopite čokoladu sa uljem pa oba kraja rolnica umočite, prvo jednu stranu pa ostavite na celofan da se stegne, a onda i drugu stranu.

Коментари