Ovo je jedan zanimljiv nacin pripreme i prezentiranje poznate poslastice.Rezultat je izvanradan.
Potrebno je:
2 velika lista oblande
fil
2 jaja
80 g šećera
100 g čokolade za kuvanje
60 g margarina
100 g mlevenih lešnika ili oraha
glazura
100 g čokolade
3 kašike ulja
Priprema:
Žumanca mikserom pjenasto umutite sa šećerom i skuvajte ih na
pari dok se ne zgusnu, vrlo kratko. Dodajte istopljenu čokoladu i mljevene lješnike
ili orahe, promiješajte i vratite na ringlu još minut neprestano miješajući.
Ostavite da se ohladi pa sjedinite sa umućenim margarinom, a zatim u smesu
dodajte i snijeg od bjelanaca, kašiku po kašiku i sve lagano sjedinite.
Listove oblande položite između dvije mokre krpe kako bi
omekšale. Oba lista isjecite po dužini na pola. Dobićete 4 dugačke lente koje
treba da nafilujete i urolate dužom stranom, lagano pritiskajući rukama.
Ostavite rolatiće da se dobro ohlade i stegnu pa ih isecite na parčad dužine
oko 6 cm.
Rastopite čokoladu sa uljem
pa oba kraja rolnica umočite, prvo jednu stranu pa ostavite na celofan da se
stegne, a onda i drugu stranu.
Коментари
Постави коментар