Neizbjezna salata na svim trpezama bilo svecanostima, proslavama, ..., mozda i jedna od omiljenih (meni svakako da). Sigurno spada u kulinarske klasike.
Potrebno je:
3 sargarepe
3 krompira
300g pileceg filea
300g sunke
3 jaja
150g graska iz konzerve
300g kiselih krastavaca
650ml majoneza (1 tegla)
so
Priprema:
1.Krompir, sargarepu i pileci file, skuvati u slanoj vodi (paziti da se ne prekuva) i ostaviti da se ohladi. Posebno skuvati jaja.
2.Grasak oprati u hladnoj vodi i ostaviti da se ocijedi.
3. Sitno isjeckati sve sastojke, piletinu, krompir, sargarepu, kisele krastavce, jaja i sunku, dodati grasak, majonez ( najbolje domaci ) i sve dobro promijesati. Ostaviti u frizideru da se ohladi i da odstoji da bi se svi ukusi sjedinili.
4. Pripremljenu salatu servirajte kako vec pozelite, ja sam vam na slici dala moj prijedlog.
Коментари
Постави коментар