Kolac koji nikoga ne ostavlja ravnodusnim. Recept sam naslijedila od svoje majke, a ona od svoje... Sigurna sam bice jos dugo na nasim trpezama, a i na vasim kada ga napravite.
Potrebno je:
2 jaja
1 solja secera
1 solja griza
1 solja oraha
1 solja mlijeka
1/2 solje ulja
1/2 solje brasna
prasak za pecivo
2 jabuke
100g cokolade
1 kasika secera
1/2 solje mlijeka
malo ulja
Priprema:
1. Jaja i secer dobro izmutiti. Dodati mlijeko, ulje, griz, orahe, izrendane jabuke, brasno, prasak za pecivo i mijesati da se svi sastojci sjedine.
2. Smjesu izruciti u podmazan pleh i peci 20 minuta na 200 stepeni.
3. Dok se kolac pece napraviti preliv tako sto zagrijemo mlijeko kojem dodamo ulje i secer, zatim cokoladu. Mijesamo lagano dok se cokolada ne otopi.
4. Topao preliv preliti preko pecenog kolaca. Kada se ohladi servirati ga i posluziti.
5-10. Uzivajte!
Коментари
Постави коментар