Ovo je moj prijedlog za novogodisnju trpezu. Obavezno da se nadje u kombinaciji sa drugim specijalitetima jer ukusom i izgledom zasluzuje svecanost.
Potrebno je:
1kg cureceg filea
1 pak. lisnatog tijesta
1 casa kis pavlake
1 jaje
maslinovo ulje
kockica putera
1/2 case bijelog vina
so, biber
Priprema:
1. Na maslinovom ulju i puteru proprziti cureci file koji smo predhodno poslili i pobiberili, dok se uhvati korica, dodati bijelo vino i malo vode pa dinstati na laganoj vatri 30 minuta.
2. Za to vrijeme razvuci lisnato tijesto (5mm) premazati ga kis pavlakom, staviti file i urolovati. Premazati izmucenim jajetom.
3. Tako pripremljen file staviti u pleh oblozen pek papirom i peci 20-ak minuta na 200 stepeni.
4. Pecen file izrezati na kriske i servirati sa grilovanim pecurkama, zelenom salatom, paradajzom,...
Коментари
Постави коментар