Cheesecake sa pomorandzom


Ovo je izvanredan kolac, osvjezavajuci, lagan, ukusan,...

Potrebno je:

Za biskvit:               Za fil:                                  Za glazuru:

6 jaja                      600g mascarpone sira          500ml soka od pomorandze
6 kas secera                     (moze i krem sir)         1 kesica pudinga od vanile 
4 kas brasna            200g maslaca                      3 kas secera
100ml ulja               150g secera u prahu
1 prasak za pecivo     1 kas ekstrata vanile
3 kas kakaa                     

Priprema:

1. Ulupati bjelanca sa secerom, dodati zumanca i ulje, pa sve sjediniti. Brasno pomijesati sa kakaom i praskom za pecivo, pa dodati umucenim jajima, sve zajedno lagano izmijesati kasikom.

2. Smjesu sipati u kalup i peci oko 25 minuta na 180 stepeni.

3. Pripremiti fil tako sto se maslac sobne temperature izmuti sa secerom, tome se doda mascarpone sir, lagano se mijesa dok se ne dobije fini fil i na kraju dodati ekstrat vanile.

4. Ocijediti 500ml soka od pomorandze. Od toga uzeti malo pa umutiti puding od vanile sa secerom, a ostalo staviti na vatru. Kada provri dodati puding i kuvati dok se ne zgusne.

5. Na pecenu i ohladjenu koru naneti fil od sira, pa preko toga staviti jos uvijek vrucu glazuru od pomorandze.


6. Ostaviti da se ohladi na sobnoj temperatri, pa onda kolac staviti u frizider.



Коментари