Uz malo truda i kulinarske vjestine mozete istinski da uzivate vi i vasa porodica u ovom domacem specijalitetu.
Potrebno je:
Za kore: Za fil:
500g mekog brasna 500g bijelog sira
250ml vode 2 jaja
1 kasika ulja 2 kasike pavlake
1 kasika soli
Priprema:
1. U dublju posudu staviti brasno, dodati ulje, so, vodu i zamijesiti srednje tvrdo tijesto.
2. Podijeliti ga na dvije jufke, premazati ih uljem i ostaviti ih da odstoje oko 30 minuta.
3. Pripremiti fil tako sto se bijeli sir izmrvi, dodati jaja i pavlaku.
4. Na radnu povrsinu staviti stoljnjak, posuti ga brasnom i staviti jufku. Oklagijom razvuci koliko se moze, zatim prstima lagano vuci tijesto da bi kora bila sto tanja.
5. Koru nauljiti i posuti pripremljenim filom od sira.
6. Uz pomoc stoljnjaka zarolovati tijesto i staviti u podmazan pleh da se pece dok ne porumeni i dobije ovu divnu boju sa slike.
7. Pitu servirati sa mlijekom, jogurtom ili nesto po vasoj volji.
Коментари
Постави коментар