Lake za pripremu, a predivne za pojesti. Svaki put iznova uzivam u njihovom ukusu.
Potrebno je:
Za rolne: Za fil:
500g lisnatog tijesta 250g slatke pavlake
1 jaje za premazivanje 3 zumanca
secer u prahu za posipanje 4 kasike secera
2 kesice vanil secera
500ml mlijeka
2 kasike pudinga od vanile
100g cokoladnih mrvica
Priprema:
1. Lisnato tijesto odmrznuti, pa ga razlistiti na pobrasnjenoj povrsini 5mm debljine i isjeci trake 2-2.5cm sirine i duzine 25cm.
2. Kalupe za sam rolne premazati uljem i na njih namotati isjecene trake od lisnatog tijesta preklapajuci ih.
3. Tako pripremljene kalupe staviti u pleh oblozen papirom za pecenje. Premazati ih umucenim jajetom i peci na 200 stepeni 15-20 minuta.
4. Dok se rolne peku napraviti fil tako sto prokuvamo mlijeko. Posebno umutiti zumanca sa secerom i vanil secerom, dodati puding od vanile i u ovu smjesu sipati prokuvano mlijeko. Dobro promijesati i kuvati dok se smjesa ne zgusne. Ostaviti da se ohladi.
5. U ohladjenu smjesu dodati umucenu slatku pavlaku.
6. Pecene rolne skidati sa kalupa dok su jos tople i kada se prohlade puniti ih pripremljenim filom koristeci poslasticarski spric.
7. Napunjene rolne vrhovima umacemo u cokoladne mrvice i pospemo secerom u prahu.
Коментари
Постави коментар