Izuzetan kolac. Nisam naisla na osobu kojoj se ne svidja. I zaista njegovo bogatstvo ukusa i socnost pri svakom zalogaju izazivaju uzitak za nepca.
Potrebno je:
Za biskvit: Za preliv: Za glazuru:
6 jaja 500g slatke pavlake 500g karamela
300g secera 2l mlijeka
2 kesice vanil secera 300g mlijeka u prahu
1 prasak za pecivo
400g brasna
Priprema:
1. Odvojiti bjelanca od zumanaca, izmutiti ih i postepeno dodavati secer i vanilin secer.
2. Kada se dobije cvrst snijeg dodavati jedno po jedno zumance neprekidno muteci i na kraju dodati brasno i prasak za pecivo.
3. Pripremljenu smjesu sipati u pleh oblozen papirom za pecenje i peci 20-ak minuta na 200 stepeni.
4. Peceni biskvit izvaditi iz pleha, okrenuti ga naopako i odstraniti papir za pecenje i ostaviti da se dobro ohladi.
5. U pleh gdje se kora pekla sipati slatku pavlaku i ohladjeni biskvit.
6. Za to vrijeme izmutiti mlijeko u prahu i slatko mlijeko (bez grudvica), pa preliti biskvit.
7. Biskvit dobro ohladiti isjeci ga na kocke pa premazati karamelom.
Коментари
Постави коментар