Tre lece


Izuzetan kolac. Nisam naisla na osobu kojoj se ne svidja. I zaista njegovo bogatstvo ukusa i socnost pri svakom zalogaju izazivaju uzitak za nepca.

Potrebno je:

Za biskvit:                           Za preliv:                         Za glazuru:

6 jaja                                  500g slatke pavlake         500g karamela
300g secera                         2l mlijeka
2 kesice vanil secera             300g mlijeka u prahu
1 prasak za pecivo            
400g brasna

Priprema:

1. Odvojiti bjelanca od zumanaca, izmutiti ih i postepeno dodavati secer i vanilin secer.

2. Kada se dobije cvrst snijeg dodavati jedno po jedno zumance neprekidno muteci i na kraju dodati brasno i prasak za pecivo.

3. Pripremljenu smjesu sipati u pleh oblozen papirom za pecenje i peci 20-ak minuta na 200 stepeni.

4. Peceni biskvit izvaditi iz pleha, okrenuti ga naopako i odstraniti papir za pecenje i ostaviti da se dobro ohladi.

5. U pleh gdje se kora pekla sipati slatku pavlaku i ohladjeni biskvit.

6. Za to vrijeme izmutiti mlijeko u prahu i slatko mlijeko (bez grudvica), pa preliti biskvit.

7. Biskvit dobro ohladiti isjeci ga na kocke pa premazati karamelom.


Коментари