Vole ga sirom svijeta, Meksikanci ga obozavaju, volimo ga i mi.
Potrebno je:
500g teleceg buta
400g crvenog pasulja
1 glavica crnog luka
1 cen bijelog luka
1 crvena paprika
1 paradajz
50g paradajz pelata
1 kasika sirceta
500ml povrtne supe
1 kasika ljute mljevene paprike
ulje
cili, biber, so
Priprema:
1. Na ulju proprziti sitno isjeckan crni, bijeli luk. Dodati na kockice isjecenu crvenu papriku i takodje sitno sjeckani paradajz (kome je odstranjena kora) i naravno cili.
2. Prziti na laganoj vatri dodavajuci po malo vec pripremljene povrtne supe.
3. Kada povrce omeksa izblendirati ga stapnim mikserom.
4. U izblendirano povrce dodati na kockice isjecenu teletinu. Sve to kuvati (oko 45 minuta) na laganoj vatri dodavajuci po potrebi preostalu povrtnu supu.
5. Kada je meso omeksalo dodati sirce, biber, so i secer po potrebi (ukoliko se osjeca kiselina od paradajza), potom dodati crveni pasulj (iz konzerve). Kuvati jos 5 minuta i jelo je spremno.
6. Servirati ga uz kuvani pirinac (moze i tortilja). Ukrasiti ga persunom, korijanderom,...
7. Uzivajte!
Коментари
Постави коментар