Preukusna i prelijepa torta. Na svakom tanjiru ili stolu izazvace odusevljenje.
Potrebno je:
Za biskvit: Za fil:
450g brasna 250g maslaca
200g maslaca 200g slatke pavlake
280g secera 125g secera u prahu
4 jaja sok od 1 limuna
1 kasika crvene boje cimet
100g malina (pire) 300g krem sira
125g jogurta (grcki)
1 kasika sode bikarbone
1 kasika jabukovog sirceta
30g kakaa
1/2 pr. za pecivo
prstohvat soli
Priprema:
1. U posudi kremasto umutiti omeksali maslac i secer.
2. Smjesi dodati jedno po jedno jaje, pa kakao i crvenu boju. Sve to dobro izmutiti pa polako dodati jogurt, pire od malina (maline u blederu izmiksati), 1/3 brasna i mutiti lagano da se sve sjedini.
3. Zatim dodati sodu i sirce, prstohvat soli i preostalo brasno koje smo pomijesali sa praskom za pecivo i mutiti sve jos malo da bi se dobila kompaktna smjesa.
4. Od ove smjese peci 4 kore (ili 2 koje se dijele na pola) u podmazan kalup precnika 21cm, 30 minuta na 180 stepeni.
5. Dok se kore peku pripremiti fil tako sto se kremasto umuti maslac sa secerom u prahu, doda se umucena slatka pavlaka i na kraju krem sir, sok od limuna i malo cimeta.
6. Pecene kore ohladiti i pristupiti slaganju torte. Nafilovati kore i sloziti jednu na drugu s tim sto se 4 kora izmrvi i pospe po slozenoj torti da bi se dobio utisak plisa.
7. Tortu dobro ohladiti i sluziti.
Коментари
Постави коментар