Pripremajuci ovu poslasticu ja sam uzivala, a kasnije su uzivali i oni koji su je probali. Cokoladni mus u kombinaciji sa jagodama u cokoladnoj korpici je pogodak u centar. :D
Za cokoladni mus potrebno je:
250ml slatke pavlake
3 zumanca
2 kasike secera
100g cokolade za kuvanje
200g mlijecne cokolade
1 kasika maslaca
1 kasicica ekstrata vanile
Priprema:
1. U serpu sipati slatku pavlaku, staviti na vatru i kada provri smanjiti temperaturu.
2. Umutiti zumanca sa secerom i dodati malo vrele pavlake, promijesati, pa to vratiti u preostalu pavlaku dok se ne zgusne (2-3 minuta) skloniti sa vatre pa dodati ekstrat vanile.
3. U dublji sud staviti izlomljene cokolade, preliti ih sa vrelom vanila smjesom i mutiti dok se cokolada ne otopi. Poslije par minuta dodati maslac, sve promijesati i ostaviti da se ohladi.
4. Ohladjeni mus sipati u pripremljene cokoladne korpice.
Коментари
Постави коментар