Izvanredno jelo, izazov za sva cula. Nemojte da vas obeshrabri malo duza priprema, jer ce zadovoljstvo ukucana odagnati svaki vas umor.
Njeguski stek je postao klasik nasih trpeza, a ovaj nacin pripreme i serviranja je moja varijanta, prilagodjena mojoj porodici.
Potrebno je:
1kg svinjskog karea
150g njeguske prsute
150g njeguskog sira
1kg krompira
1 veca tikvica
2 crvene paprike
pecurke
chery paradajz
150g krem sira
vlasac
puter
so, biber
origano
zacinsko bilje
250g neutralne pavlake
150g cedar sira
50g parmezana
maslinovo ulje
Priprema:
1. Svinjski kare malo izlupati, posoliti i pobiberiti.
2. Na svaki komad karea staviti parce prsute i parce sira. Preklopiti ga i ako je potrebno krajeve pricvrstiti cackalicama.
3. Pripremljeni stek grilovati na malo putera.
4. U medjuvremenu (na drugom tiganju) grilovati povrce i slagati na raznjice.
5. Takodje za to vrijeme pripremiti krompir i pecurke, zaciniti ih i peci na 200 stepeni. Pecene pecurke napuniti krem sirom pomijesan sa sjeckanim vlascem.
6. Preliv od sira (fantastican je) napraviti tako sto se prvo zagrije maslinovo ulje, doda neutralna pavlaka, sve se malo prokuva dodaju se sirevi i origano. Mijesati da se sve dobro sjedini i da nema grudvica.
Коментари
Постави коментар