Ruze od jabuka


Preporucujem vam prije nego sto ih pojedete pohvalite se njihovim izgledom.

Potrebno je:

1 pak lisnatog tijesta
4 jabuke
sok od pola limuna
3 kasike marmelade od kajsije
cimet
secer u prahu

Priprema:

1. Pola limuna iscijediti u serpu sa vodom.

2. Jabuke prepoloviti i ostraniti sjemenke. Izrezati ih na tanke listice i staviti ih u pripremljenu vodu sa limunom. Prokuvati ih da bi bile mekane i cem se prokuvaju ocijediti tecnost.

3. Radnu povrsinu posuti brasnom. Razvuci lisnato tijesto u kvadratni oblik 32x32cm. Isjeci trake sirine 4cm.

4. Trake tijesta premazati sa marmeladom koja je razrijedjena sa malo tople vode. Na premazane trake poredjati listice jabuke jedan preko drugog cijelom duzinom, tako da jabuke vire iznad ivice tijesta, posuti ih cimetom, preklopiti donju stranu do polovine i zarolati.


5. Posloziti ih u silikonski kalup i peci na 180 stepeni 30-ak minuta.


6. Pecene ruze posuti secerom u prahu i servirati



Коментари