Potrebno je:
Za kore: Za fil: Za glazuru:
12 jaja 4 jaja 80g cokolade
160g cokolade 200g secera u prahu 2 kasike putera
280g oraha 200g putera 100ml slatke pavlake
3 kasike ravne brasna 160g cokolade
250g secera 2 kesice vanilin secera
280g putera
dzem od kajsije
Potrebno je:
1. Umutiti zumanca sa secerom, dodati omeksali puter i sve zajedno jos mutiti. Otopiti cokoladu na pari i sipati je u vec umucena zumanca sa secerom i puterom. Dodati orahe i brasno i na kraju bjelanca umucena u cvrst snijeg. Sve sastojke lagano rucno izmijesati.
2. Od ove smjese peci 3 kore u kalupu precnika 26cm oko 20 minuta na 180 stepeni.
3. Svaku pecenu koru premazati sa dzemom od kajsija.
4. Za fil umutiti jaja sa secerom i kuvati ih na pari, ostaviti ih da se ohlade. Ohladjenim jajima dodati dobro umucen puter, istopljenu (na pari) cokoladu i vanilin secer. Fil dobro izmijesati i ostaviti u frizideru da se dobro ohladi.
5. Ohladjeni fil opet izmutiti mikserom par minuta i filovati kore (kao na slici).
6. Tortu preliti glazurom koja se pravi tako sto se slatka pavlaka ugrije (ne smije da provri), doda se cokolada i puter i lagano se mijesa dok se sve ne sjedini. Glazuru prohladiti i preliti preko torte.
7. Tortu ukrasiti rendanom cokoladom, kuglicama marcipana, ...
Коментари
Постави коментар