Potrebno je:
Za krofne: Za (ogledalo) glazuru:
500g brasna 60ml vode
2 jaja 110g secera
200ml mlijeka 80g cokolade
1 kasika secera 15g kakaa
1 kesica kvasca 30ml slatke pavlake
1 kasicica soli 5g zelatina
20ml ulja
1l ulja za przenje
Priprema:
1. U toplo mlijeko dodati secer i kvasac i ostaviti da nadodje.
2. U ciniju usuti brasno, jaja, so, ulje i dodati nadosli kvasac. Zamijesiti mekano tijesto, prekriti ga i ostaviti na toplo da duplo naraste.
3. Naraslo tijesto izvaditi iz cinije, prebaciti ga na brasnom posutu radnu povrsinu i oklagijom razvuci tijesto debljine 1cm. Kalupom (ili nekom casom) precnika 9cm izvuci krugove, potom iz sredine izvuci manji krug tako da se dobiju prstenovi debljine 2,5cm. Tako pripremljene prstenove ostaviti da odstoje jos 30 minuta.
4. U medjuvremenu zagrijati ulje u nekoj dubljoj serpi ili fritezi i stavljati prstenove od tijesta da se prze sa obije strane do zlatno-zute boje. Vaditi ih i stavljati na papirni ubrus da se ocijedi visak masnoce.
5. Za glazuru stavtiti secer i vodu da prokuvaju, skloniti sa vatre pa dodati cokoladu neprestano mijesajuci dok se ne istopi, zatim dodati kakao i sve zajedno mijesati. U pripremljenu smjesu dodati slatku pavlaku dobro izmijesati i ostavtiti da se prohladi. Potom smjesi dodati zelatin pripremljen po uputstvu na kesici malo promijesati i procijediti kroz cjediljku.
6. Przene krofne prelivati sa glazurom i sluziti.
Коментари
Постави коментар