Kaneloni plus


Potrebno je:

500g kora za pitu
500g mljevenog juneceg mesa
100g kecapa
1 glavica crnog luka
1 sargarepa
1 kisela pavlaka
1 casa neutralne kisele pavlake
3 jaja
200g kackavalja
1 casa kisele vode
ulje, so, biber

Priprema:

1. Proprziti sitno nasjeckani crni luk, narendanu sargarepu i meso. Pred kraj dodati zacine po ukusu i kecap. Promijesati da se sve sjedini i skloniti sa vatre.

2. Kore za pitu isjeci na pola po duzoj strani. Pomjesati kiselu vodu i ulje i time premazivati kore. Svaku drugu koru filovati i praviti rolnice.

3. Kanelone (rolnice) poredjati u vatrostalnu posudu koja je predhodno namazana margarinom. Preliti ih sa smjesom od kisele pavlake, neutralne pavlake i jaja. Peci u zagrijanoj pecnici na 180 stepnei oko 20 minuta.

4. Nakon 20 minuta izvaditi i posuti narendanim kackavaljem, vratiti u pecnicu jos 10 minuta.

5. Gotove kanelone servirati i preliti kecapom.

Коментари