Potrebno je:
Za koru: Za fil 1: Za fil 2:
5 bjelanaca 500ml mlijka 500g jagoda
5 kasika secera 5 zumanaca 150g secera
2 kasike brasna 5 kasika brasna 2 pudinga od jagode
100g kokosa 2 vanilin secera 250ml vode
1 kasicica pr. za pec. 7 ksaika secera
3dl mlijeka 200g putera 500ml slatke pavlake
100g secera u prahu
Priprema:
1. Umutiti bjelanca sa secerom u cvrst snijeg, dodati brasno, kokos, prasak za pecivo i peci u podmazanom i brasnom posutim plehom (17x30cm) oko 15 minuta na 180 stepeni.
2. Pecenu, vrucu koru preliti sa hladnim mlijekom i ostaviti da se kora ohladi.
3. Fil 1. Umutiti zumanca sa secerom i vanilin secerom, dodati brasno i malo mlijeka, ostalo mlijeko ostaviti da prokuva. U prokuvano mlijeko usuti izmucena zumanca i kuvati nekoliko minuta, pa ostaviti da se ohladi.
4. Pjenasto umutiti puter sa secerom u prahu, pa sjediniti sa ohladjenim filom i mutiti da se dobije glatka smjesa.
5. Fil 2. Jagode izmiksati u blenderu pa staviti da se kuvaju sa secerom. Kuvati oko 5 minuta. Od 250ml vode odvojiti malo pa umutiti puding, a ostatak vode sipati u jagode.
6. Kada provri dodati puding i kuvati 1-2 minuta.
7. Kada se jagode prohlade sipati preko kore, ostaviti da se ohladi pa premazati filom 1 i na kraju umutiti slatku pavlaku i nju premazati na vrhu.
Коментари
Постави коментар