Rafaelo kocke sa jagodama


Potrebno je:

Za koru:                          Za fil 1:                         Za fil 2:

5 bjelanaca                     500ml mlijka                500g jagoda
5 kasika secera               5 zumanaca                  150g secera
2 kasike brasna              5 kasika brasna             2 pudinga od jagode
100g kokosa                   2 vanilin secera              250ml vode
1 kasicica pr. za pec.         7 ksaika secera            
3dl mlijeka                      200g putera                  500ml slatke pavlake
                                     100g secera u prahu

Priprema:

1. Umutiti bjelanca sa secerom u cvrst snijeg, dodati brasno, kokos, prasak za pecivo i peci u podmazanom i brasnom posutim plehom (17x30cm) oko 15 minuta na 180 stepeni.

2. Pecenu, vrucu koru preliti sa hladnim mlijekom i ostaviti da se kora ohladi.

3. Fil 1. Umutiti zumanca sa secerom i vanilin secerom, dodati brasno i malo mlijeka, ostalo mlijeko ostaviti da prokuva. U prokuvano mlijeko usuti izmucena zumanca i kuvati nekoliko minuta, pa ostaviti da se ohladi.

4. Pjenasto umutiti puter sa secerom u prahu, pa sjediniti sa ohladjenim filom i mutiti da se dobije glatka smjesa.

5. Fil 2. Jagode izmiksati u blenderu pa staviti da se kuvaju sa secerom. Kuvati oko 5 minuta. Od 250ml vode odvojiti malo pa umutiti puding, a ostatak vode sipati u jagode.

6. Kada provri dodati puding i kuvati 1-2 minuta.

7. Kada se jagode prohlade sipati preko kore, ostaviti da se ohladi pa premazati filom 1 i na kraju umutiti slatku pavlaku i nju premazati na vrhu.

Коментари