Carrot cookies


Potrebno je:

Za tijesto:                            Za punjenje:                            Za premazivanje:

280g sargarepe                    150g marmelade od kajsije            1 zumance
400g brasna                                                                         1 kasika mlijeka
1 prasak za pecivo                                                                  listici badema
1 jaje
200g secera u prahu
150g putera

Priprema:

1. Izrendati sargarepu na sitnu rendu. Ostaviti je malo da odstoji i iscijediti sok.

2. Rendanu sargarepu sjediniti sa puterom, secerom u prahu, jajetom, dodati brasno i prasak za pecivo. Umijesiti mekano tijesto.

3. Na brasnom posutoj povrsini prebaciti tijesto i razviti ga debljine 1cm i vaditi kvadrate 5x5cm.

4. Staviti u pleh oblozen papirom za pecenje i filovati tako sto se na svaki kvadrat stavi kasicica marmelade. Prekolipiti praveci trougao. Zumance pomijesati sa kasicicom mlijeka i premazati svaki trougao i posuti listicima badema. Peci na 200 stepeni 15-20 minuta.

Коментари