Potrebno je:
Za tijesto: Za punjenje: Za premazivanje:
280g sargarepe 150g marmelade od kajsije 1 zumance
400g brasna 1 kasika mlijeka
1 prasak za pecivo listici badema
1 jaje
200g secera u prahu
150g putera
Priprema:
1. Izrendati sargarepu na sitnu rendu. Ostaviti je malo da odstoji i iscijediti sok.
2. Rendanu sargarepu sjediniti sa puterom, secerom u prahu, jajetom, dodati brasno i prasak za pecivo. Umijesiti mekano tijesto.
3. Na brasnom posutoj povrsini prebaciti tijesto i razviti ga debljine 1cm i vaditi kvadrate 5x5cm.
4. Staviti u pleh oblozen papirom za pecenje i filovati tako sto se na svaki kvadrat stavi kasicica marmelade. Prekolipiti praveci trougao. Zumance pomijesati sa kasicicom mlijeka i premazati svaki trougao i posuti listicima badema. Peci na 200 stepeni 15-20 minuta.
Коментари
Постави коментар