Potrebno je:
Za biskvit Za fil:
7 jaja 750g jabuka
160g maslaca 2dl bijelog vina
280g secera u prahu 50g secera
20g brasna 300g dzema od kajsije
250g mljevenog maka Glazura:
1 pr za pecivo 300g cokolade za kuvanje
1 vanilin secer 250ml slatke pavlake
prstohvat cimeta 50ml ruma
Priprema:
1. Maslac i secer u prahu, pjenasto izmutiti, dodati zumanca, pa sve umutiti u glatku smjesu.
2. Bjelanca izlupati u cvrst snijeg.
3. Brasno, prasak za pecivo, vanilin secer, cimet, mljeveni mak, zajedno izmijesati i lagano dodavati u pjenastu masu od maslaca secera i jaja.
4. Na kraju dodati snijeg od bjelanaca, lagano rucno izmijesati, staviti u kalup za tortu i peci na 180 stepeni oko 40 minuta.
5. Tijesto ostaviti da se dobro ohladi, prerezati na 3 dijela i svaki dio premazati vrelim filom.
6. Fil se pravi na sledeci nacin. Ociscene i oguljene jabuke izrendati i prokuvati sa vinom, cimetom i kristal secerom. Zatim izmiksati stapnim mikserom da bi se stvorila kasasta smjesa. Dodati dzem od kajsije, vratiti na sporet da se prokuva i odmah premazati kore.
7. Slatku pavlaku zagrijati, dodati cokoladu i rum, ostaviti da se prohladi i preliti filovanu tortu.
Коментари
Постави коментар