Potrebno:
Za biskvit: Za fil: Za glazuru:
6 jaja 200g mlijecne cokolade 100ml mlijeka
8 kasika secera 200g cokolade za kuvanje 150g cokolade za kuvanje
6 kasika ulja 150g pecenih ljesnika 1 kocka maslaca
6 kasika mlijeka 500ml slatke pavlake 1 kasika secera
6 kasika brasan 200g napolitanke od ljesnika
3 kasike kakaoa 4-5 kasika nutele
1 pr. za pecivo
150ml mlijeka
2 kasike nes kafe
Priprema:
1. Pjenasto umutiti jaja i secer, dodati postepeno ulje, smanjiti brzinu, pa naizmjenicno dodavati mlijeko i mjesavinu brasna, praska za pecivo i kakaa. Sve dobro umutiti da se dobije glatka smjesa, pa sipati u kalup (24cm) oblozen papirom za pecenje i peci na 180 stepeni 25 minuta.
2. Za fil ugrijati slatku pavlaku, pa preliti preko cokolade i mutiti dok se ne istopi.Dodati usitnjene ljesnike i ostaviti da se fil malo ohladi i stegne.
3. Hladan biskvit preprezati dva puta da se dobiju 3 kore. Svaku koru nakvasiti mjesavinom toplog mlijeka i nes kafe.
4. U serpici staviti nutelu, malo je ugrijati, pa kasikom isarati po korama.
5. Staviti pola fila po kori, pa posuti polovinom mljevene napolitanke, tako ponoviti i sa drugom korom. Staviti trecu koru i tortu ostaviti u frizideru da se stegne.
6. Za glazuru ugrijati mlijeko, dodati cokoladu, maslac i secer, mutiti dok se sve ne sjedini. Ohladjenu glazuru preliti preko torte.
7. Tortu jos ukrasiti cokoladnim mrvicama.
Коментари
Постави коментар