Potrebno je:
Za kore: Za fil: Za glazuru:
10 jaja 5 jaja 200g karamele
10 kasika secera 270g secera
10 kasika brasna 200g cokolade
rendana kora limuna 250g maslaca
2 vanilina secera
Priprema:
1. Bjelanca umutiti u cvrst snijeg, posebno umutiti zumanca sa secerom i vanilin secerom, dodati brasno i lagano spojiti sa umucenim bjelancima.
2. Na papiru za pecenje iscrtati krugove precnika 24cm i po njima ravnomjerno raspodijeliti pripremljenu smjesu i peci 8 kora.
3. Za fil umutiti jaja sa secerom, na pari kuvati i dodati cokoladu. Sve mutiti dok se cokolada ne otopi. Skinuti sa vatre i ostaviti da se ohladi. U ovu ohladjenu smjesu dodati umucen masalc.
4. Ovim filom filovati kore i slagati, poslednju (osmu) koru isjeci na 16 djelova staviti na slozenu tortu i premazati karamelom. Tortu okolo ukrasiti sa preostalim filom.
Коментари
Постави коментар