Potrebno je:
Za kore: Fil: Glazura:
250g maslaca 100g oraha 100g cokolade
1 jaje 100g mlijeka 100ml mlijeka
130g secera 3 jaja 1 kockica maslaca
150g ljesnika 10 kasika secera
250g brasna 2 kasike brasna
150g cokolade
200 g maslaca
Priprema:
1, U serpu staviti brasno, dodati jaje, samljeveni ljesnik, secer i na kockice isjecen maslac, zamijesiti tijesto i podijeliti ga na 6 loptica.
2. Svaku lopticu oklagijom razvuci na pek papir precnika 24cm i peci na 200 stepeni 10-ak minuta.
3. Mljevene orahe preliti vrelim mlijekom i ostaviti da se ohlade. Posebno umutiti jaja sa secerom, dodati brasno i cokoladu, sve kuvati na pari neprestano mijesajuci dok se cokolada ne otopi. Ostaviti da se ohladi.
4. Pomijesati orahe i smjesu sa cokoladom pa dodati pjenasto umucen maslac.
5. Slagati kora-fil, a poslednju koru preliti glazurom koja se pravi tako sto se rastopi cokolada u mlijeku i doda se kocka maslaca. Ukrasiti bademovim listicima.
Коментари
Постави коментар