Kolac sa maskarpone sirom i visnjama


Potrebno je:

Za kore:                                  Fil 1:                           Fil 2:

500g lisnatog tijesta                 500g visanja                500ml slatke pavlake
                                              200g secera                250g maskarpone sira
                                              200ml vode                 100g bijele cokolade
                                              1 puding od vanile
                                              1 kasika gustina

Priprema:

1. Odmrznuti lisnato tijesto i podijeliti ga na 3 dijela, razvuci ga na pobrasnjenoj povrsini (dimenzija 24*36cm), prebaciti ga na papir za pecenje, izbockati ga viljuskom i peci na 200 stepeni 10-ak minuta.

2. Visnje izblendirati, staviti ih da prokuvaju na vatri sa secerom i dijelom vode. Ostatak vode promijesati sa pudingom i gustinom. U prokuvane visnje dodati puding i mijesati dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi.

3. Slatku pavlaku izmutiti, dodati joj maskarpone i istopljenu, ohladjenu bijelu cokoladu, sve lagano rucno izmutiti.

4. Rijedjati lisnato tijesto, fil od visanja, fil sa maskarpone sirom (kao na slici).

Коментари