Potrebno je:
Za kore: Fil 1: Fil 2:
500g lisnatog tijesta 500g visanja 500ml slatke pavlake
200g secera 250g maskarpone sira
200ml vode 100g bijele cokolade
1 puding od vanile
1 kasika gustina
Priprema:
1. Odmrznuti lisnato tijesto i podijeliti ga na 3 dijela, razvuci ga na pobrasnjenoj povrsini (dimenzija 24*36cm), prebaciti ga na papir za pecenje, izbockati ga viljuskom i peci na 200 stepeni 10-ak minuta.
2. Visnje izblendirati, staviti ih da prokuvaju na vatri sa secerom i dijelom vode. Ostatak vode promijesati sa pudingom i gustinom. U prokuvane visnje dodati puding i mijesati dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi.
3. Slatku pavlaku izmutiti, dodati joj maskarpone i istopljenu, ohladjenu bijelu cokoladu, sve lagano rucno izmutiti.
4. Rijedjati lisnato tijesto, fil od visanja, fil sa maskarpone sirom (kao na slici).
Коментари
Постави коментар